Dit klinkt best zielig in eerste instantie, maar hoeft het niet te zijn toch? Het Klein Orkest (populaire band in de jaren 80) zong al: “laat mij maar alleen, de eenzaamheid is soms erger met z’n twee”.

Daar hou ik mij als ervaringsdeskundige alleenstaande weleens aan vast als ik even de balen heb van mijn alleenstaanden status. Wat ik dan doe? Ik kom in beweging: hardlopen, fietsen, de natuur in of thuis en in de auto hard mee blèren met de radio. Voordeel van alleen zijn, niemand heeft last van je geblèr en je kunt ongegeneerd je gang gaan. Die acties zorgen ervoor dat je prettige stofjes gaat aanmaken, zoals endorfine, serotonine en dopamine, waardoor je je gelukkiger gaat voelen en weer meer energie krijgt.

En wat doe jij?

Nu hoor ik je al denken: ”Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb het zo al veel te druk met mijn werk, de huishouding, boodschappen doen en ik hou niet zo van sporten. Als ik ’s avonds een keer klaar ben met alles, plof ik op de bank en heb geen energie meer”. Begrijpelijk, ik ben ook weleens moe en lig óók op die bank. Maar aan de andere kant, zeg eens eerlijk. Ben jij weleens fitter van die bank af gekomen met het gevoel, ik kan er weer tegenaan? Ik niet…

Je hoeft het niet alleen te doen.

Gelukkig heb ik geleerd goed voor mezelf te zorgen. Dat heb ik niet alleen voor elkaar gekregen. Daar heb ik weleens over gespard met een coach. Iemand die niet, zoals je familie of vriend(in) met goed bedoelde adviezen komt, of die zegt: “Ach jij redt je wel, jij bent zo zelfstandig”. Nee, met een onafhankelijke, kritische en meedenkende coach kwam ik veel verder en mocht ik kwetsbaar zijn.

Dat is één van de redenen waarom ik nu, vanuit mijn passie voor bewegen en mijn interesse in: “wat beweegt de ander”, zelf al een aantal jaren als coach werk. Ben jij als alleenstaande ook toe aan iets nieuws of verandering? Heb jij die stok achter de deur nodig die je helpt bij je goede voornemens om gezonder te gaan leven, maar lukt het je telkens weer niet. Wees niet te streng voor jezelf en gun jezelf een betere toekomst. Aarzel niet langer, Ik geef je graag die Mentale Boost

Zeker in deze maanden van onzekerheid over de toekomst, gezondheid, weerbaarheid, isolatie en quarantaine is het belangrijk om te voorkomen dat je als alleenstaande in een eenzaamheidsbubbel terecht komt.

Ik ben heel benieuwd hoe jij je als alleenstaande nú staande houdt of waar jij tegenaan loopt.

Let’s go for a Walk and Talk.

Een afspraak met mij is zo gemaakt. Met mijn lengte van iets meer dan 1,5 meter, krijg jij op gepaste afstand mijn volle aandacht.

 

Actie in november en december: wandel/coach sessie van 1,5 uur (€85,- incl. btw ) Contact